İSTANBUL / SİLİVRİ - Kavaklı Ortaokulu

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 108. Yıl Dönümü Töreni

1. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştirecek bir etkiye sahip olan Çanakkale Savaşı, dünyanın en önemli muharebeleri arasında yer alıyor. Özellikle Türk tarihinin en önemli Savaşları'ndan biridir. Çanakkale Savaşı Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında 1. Dünya Savaşı esnasında gerçekleşti. 18 Mart 1915 tarihinde başlayan savaş 9 Ocak 1916 yılında büyük bir zaferle sonuçlandı. Nedenleri ve sonuçları ile önemi üzerinde Çanakkale Savaşı dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış en önemli muharebelerden biridir. Aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkede ve dünyada ismini duyurarak güven sağladığı en önemli savaştır.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü 108. Yılı kapsamında okulumuzda hazırlanan programı velilerimiz ve öğrencilerimizle izledik. Emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunarız.

Yayın: 22.03.2023 - Güncelleme: 25.03.2023 09:06 - Görüntülenme: 117